Marsvinsholms Utegris

Våra grisar lever utomhus och hålls i stora natursköna hagar där de får möjlighet att leva ett lugnt och harmonsikt liv. Grisarna rör sig mycket och växer därmed långsamt, vilket ger ett kött av mycket hög kvalitet och god fettsammansättning Detta kött utgör grunden i vår charktillverkning. All förädling sker på gården, helt utan tillsatser såsom nitrit eller andra onödiga konserverings- och färghållningsmedel. Hos oss finner du äkta salami, torkade skinkor och rökta korvar som är vad de utger sig för att vara. Våra lufttorkade produkter mognar efter tillverkningen i källaren på gårdens slott, en unik miljö som bidrar till en alldeles särskild smak, vilket verkligen lyfter vårt fina kött.

 

När vi mötte Pierre Engström, som är vår charkuterist, såg vi en möjlighet att tillsammans skapa något unikt – egenproducerade charkuterier med hög kvalitet och smak utöver det vanliga, gjorda på svenska utegrisar helt fria från antibiotika. Pierre är en mångkonstnär ut i fingerspetsarna och besitter gedigen kunskap kring mat och mathantverk. Pierre är den som utvecklar och tillverkar vårt charksortiment, vilket han gör med stor passion och känsla.

 

Ida & André Iacobaéus, Marsvinsholms Gård

 

Mer information: marsvinsholmsutegris.se

Välkommen!

Var god välj område